V MAHA Kliniki poudarjamo pomen temeljite diagnostike kot ključnega elementa za uspešno obravnavo in zdravljenje naših pacientov. Naš diagnostični pristop združuje sodobne medicinske metode, holistične pristope ter tradicionalne znanosti, kot je ajurveda. Sodelujejo naši strokovnjaki iz različnih področij, med njimi zdravniki, ayurvedski zdravnik, homeopat, prehranski svetovalec, specializant analitične psihologije.

Naš cilj je zagotoviti celostno obravnavo pacientov in prilagojen pristop k diagnostiki ter terapiji. Razumemo, da je vsak posameznik edinstven in zahteva individualno obravnavo. V MAHA Kliniki se zavzemamo za integrativno medicino, kjer povezujemo znanje in izkušnje strokovnjakov iz različnih področij, da bi dosegli najboljše rezultate pri izboljšanju zdravja in kakovosti življenja naših pacientov.

Maha diagnostika-1

Integrativno zdravljenje v MAHA Kliniki poteka v 8. korakih:

1. Uvodni pogovor in pregled
2. Celovit pregled ust in diagnostika
3. Integrativna diagnostika
4. Ajurvedski pristop
5. Načrtovanje terapij
6. Prehransko svetovanje
6. Terapevtski proces
7. Vzdrževanje

Maha diagnostika-1

Pomemben del našega pristopa je tudi podpora pri spopadanju s stresom, čustvenimi težavami in drugimi psihološkimi izzivi, ki lahko vplivajo na fizično zdravje. Naši terapevti in specializanti analitične psihologije sodelujejo z vami, da razvijete strategije za obvladovanje teh izzivov ter tako prispevate k celostnemu izboljšanju zdravja.

Zavedamo se, da je za doseganje dolgoročnih rezultatov pomembno sodelovanje med pacientom in zdravstvenim osebjem. Zato vam v MAHA Kliniki nudimo podporo in spremljanje tudi po končani terapiji, da bi vam pomagali vzdrževati doseženo raven zdravja, spremeniti življenjski slog in se soočiti z morebitnimi težavami, ki bi lahko ogrozile vaš napredek.

Maha diagnostika-1

Naše poslanstvo je, da vam ponudimo najboljše storitve in strokovno znanje, ki vam bodo pomagale izboljšati vaše zdravje in kakovost življenja. Z našim pristopom k diagnostiki in terapiji v MAHA Kliniki smo prepričani, da lahko skupaj dosežemo trajne in pozitivne spremembe na poti do boljšega zdravja.

V MAHA Kliniki smo za vas pripravili dva paketa diagnostike, ki vam omogočata prilagodljivo in celovito obravnavo vašega zdravstvenega stanja. Glede na vaše potrebe in želje lahko izbirate med osnovnim in razširjenim paketom.

Maha diagnostika-1

Proces integrativnega zdravljenja

Maha naslovka-integrativna

Korak 01

Uvodni pogovor in pregled

Začnemo s celovito analizo vašega zdravstvenega stanja, pri čemer upoštevamo vse dosedanje izvide in informacije o vašem zdravju. Pozorno damo tudi vašemu čustvenem in psihološkem stanju, ki pomaga razumeti, kako le ta vpliva na vaše splošno zdravje.

Maha naslovka-integrativna

Korak 02

Celoviti pregled ust in diagnostika

Pregledamo vaša usta in ocenimo stanje zob, dlesni ter splošno ustno zdravje, saj se zdravje začne v ustih. Uporabljamo sodobne diagnostične metode, kot so rentgensko slikanje, ultra zvok čeljusti CaviTAU,  laboratorijski bakterijski testi in detektor zobne gnilobe...

Maha naslovka-integrativna

Korak 03

Integrativna diagnostika

Opravimo meritve krvnega tlaka, spremljanju pH‑urina, mikroskopija sveže in osušene krvi v temnem polju, variabilnostjo v srčnem ritmu, Preučimo delovanje vašega avtonomnega živčnega sistema, saj je zelo pomembno, da simpatični in parasimpatični del sistema delujeta v ravnovesju. 

Maha naslovka-integrativna

Korak 04

Ajurvedski pristop

Ajurvedska diagnostika doda svoj del v celo sliko stanja človeka in pomaga pri sestavi terapevtskih postopkov. Ajurveda s svojim pogledom na človeško telo mnogokrat odgovori na vprašanja, ki jih z drugimi sistemi težko pojasnimo.

Maha naslovka-integrativna

Korak 05

Načrtovanje terapij

Po temeljiti diagnostiki sledi načrtovanje terapij, prilagojenih vašim izvidom in potrebam. Po načrtovanju sledi pogovor s terapevtom, ki vam predstavi možnosti terapij, ki so prilagujene vašemu zdravstvenem stanju. 

Maha naslovka-integrativna

Korak 06

Prehransko svetovanje

Diatetičarka bo izvedla individualno prehransko svetovanje ter vam oblikovala načine zdravih prehranskih navad. Glede na vaše potrebe, cilje in morebitne prehranske omejitve vam bo predstavila uravnotežene jedilnike. 

Maha naslovka-integrativna

Korak 07

Terapevtski proces

Na tej stopnji se začne terapevtski proces, kjer izvajamo specifične terapije in postopke, prilagojene vašemu zdravstvenemu stanju.Vsaka terapija je skrbno izbrana in prilagojena vašim potrebam, s ciljem vzpostavitve ravnovesja in spodbujanja naravnih procesov samozdravljenja telesa.

Maha naslovka-integrativna

Korak 08

Vzdrževanje

Pomagali vam bomo ohraniti doseženo raven zdravja s pomočjo kontrolnih pregledov in raznih izobraževanj ter delavnic.  Poleg tega bomo poskrbeli za vašo informiranost o najnovejših raziskavah in ugotovitvah na področju zdravja,

Lokacija

Slovenska cesta 54,
1000 LJUBLJANA
SLOVENIJA

Kontakt

Tel. +386 51 248 888
info@maha.si

Delovni čas

Ponedeljek: 8:00 - 15:00
Torek: 8:00 - 15:00
Sreda: 8:00 - 15:00
Četrtek: 12:30 - 20:00
Petek: 8:00 - 13:30

Prijava na E-novice