Psihoterapija

O nas-integative-Maha-1

Po C.G. Jungu se fizične bolezni in simptomi pogosto kažejo kot posledica nerešenih psiholoških konfliktov in težav, ki se nahajajo v nezavednem delu psihe. Nezavedno lahko vpliva na naše čustveno, vedenjsko delovanje in fizično telo. Na primer, dolgotrajni stres ali tesnoba lahko povzročita fizične simptome, kot so glavoboli, prebavne motnje ali bolečine v mišicah.

Jungovska psihoterapija je oblika terapije, ki se osredotoča na raziskovanje globokih, nezavednih vzorcev in konfliktov, ki lahko vplivajo na čustveno, vedenjsko delovanje in fizične simptome. Skupaj s specializantom Jungovske psihoterapije v globinski psihoterapiji preučujemo ozadje vaših težav in se osredotočamo na prepoznavanje ter razumevanje vzorcev, ki ste jih razvili v svojem življenju. To vam pomaga, da se bolj zavedate svojega telesa in občutkov ter olajša razumevanje vzrokov za čustvena stanja in fizične simptome.

Poleg tega vam pomagamo razviti boljše razumevanje sebe, svojih odnosov in živeti bolj zavestno in svobodno življenje. Individuacija po C.G. Jungu je proces spoznavanja in integracije vseh delov lastne osebnosti, ki vodi do dojemanja sebe kot celote. Vključuje odkrivanje in sprejemanje lastnih vrednot, želja, interesov, potreb in odnosov do sveta okoli nas. Cilj individuacije je doseči notranjo harmonijo, samozavedanje in zmožnost živeti v skladu s svojo resnično naravo. Zato bi lahko rekli, da je individuacija po Jungu proces spoznavanja, kdo v resnici ste, in življenja v skladu s tem spoznanjem.

Kako poteka psihoterapevtski proces?

Uvodno srečanje je namenjeno predstavitvi vaših težav ali izzivov, seznanjeni boste z načinom dela globinske psihoterapije. Med prvim pogovorom s specializantom Jungovske psihoterapije ugotovite, ali je psihoterapijaprimerna za vas in ali želite nadaljevati s procesom.

Po vključitvi v psihoterapevtski proces specializant Jungovske psihoterapije v začetni fazi posveti pridobivanju celovite slike o vas. Skozi pogovor poskuša razumeti njegove težave, dvome, strahove, želje in cilje. Pri tem lahko uporablja tudi razna diagnostična orodja, da bi pridobil bolj natančno sliko o vaši psihi.

V nadaljni fazi pa se osredotočate na raziskovanje svojega notranjega sveta in nezavednega, ter kasnejše integracije odkritij v vsakdanje življenje. Specializant Jungovske psihoterapije lahko uporablja metode, kot so analiza sanj, aktivna imaginacija, sandpay idr, da bi vam pomagal spoznati nezavedne procese, ki vplivajo na vaše čustveno in vedenjsko delovanje.

Jungovska psihoterapija je proces, ki se prilagaja posamezniku in se običajno razteza v daljšem časovnem obdobju.

O nas-integative-Maha-1

Koliko časa traja psihoterapevtski proces?

Jungovska psihoterapija je priznana globinska psihoterapija, ki se osredotoča na prepoznavanje in predelavo nezavednih vsebin v posamezniku ter se osredotoča na celostno razumevanje posameznikovega notranjega sveta.
Ker lahko nezavedna čustva, vzorci in prepričanja obstajajo že vrsto let, je proces spremembe osebnostne strukture običajno dolgotrajen. Psihoterapevtski proces običajno traja od 2 do 5 let, da omogoči posamezniku, da se v varnem okolju s pomočjo Jungovskega psihoterapevta spopade s svojimi notranjimi konflikti in najde nove načine, kako jih reševati. Časovna zahtevnost postopka je pomembna, saj lahko prinese trdne in trajne rezultate, ki izboljšujejo življenje posameznika še dolgo po koncu terapije.

O nas-integative-Maha-1

Glede na vrsto težav v MAHA kliniki specializant Jungovske psihoterapije Jure Vraničar ba. pth. izvaja naslednje oblike terapij:

• Psihoterapija
• Jungovska psihoterapija
• Sandplay
• Podporna psihoterapija
• Podporna skupina za moške

O nas-integative-Maha-1

Vabimo vas, da se prijavite na diagnostični pregled v MAHA kliniko, kjer boste deležni
celovite terapije in podpore na vaši poti k boljšemu zdravju. 

Rezerviraj termin

Lokacija

Slovenska cesta 54,
1000 LJUBLJANA
SLOVENIJA

Kontakt

Tel. +386 51 248 888
info@maha.si

Delovni čas

Ponedeljek: 8:00 - 15:00
Torek: 8:00 - 15:00
Sreda: 8:00 - 15:00
Četrtek: 12:30 - 20:00
Petek: 8:00 - 13:30

Prijava na E-novice