Terapevtska joga

O nas-integative-Maha-1

V centru Maha poučujemo dve veji joge: radža jogo in hatha jogo.

Beseda "joga" pomeni enost, združitev. Predstavlja povezanost, harmonijo in ravnotežje. S jogijskimi vajami dosežemo telesno, energijsko, duševno, socialno in duhovno ravnovesje.

Radža joga, imenovana tudi kraljevska joga, je pot vadbe in discipline. Vključuje priznane jogijske tehnike, kot so telesne vaje (asane), dihalne vaje (pranajame), tehnike sproščanja, koncentracije in meditacije.

Hatha joga se osredotoča na tehnikah čiščenja telesa. Redna vadba teh tehnik krepi voljo, izboljšuje samoobvladovanje, uravnotežuje celotno osebnost in čisti telo od nečistoč in toksinov. Vadba hatha joge pripomore k okrepitvi imunske odpornosti telesa in deluje preventivno proti številnim boleznim. Tehnike hatha joge imajo pomemben vpliv na naš živčni sistem, uravnavajo in usklajujejo delovanje simpatičnega in parasimpatičnega živčevja.

V centru Maha ponujamo različne vadbene programe, ki vključujejo kombinacijo omenjenih tehnik:

Terapevtska joga: namenjena sprostitvi, gibanju, moči in regeneraciji. Poteka z jogijskim sproščanjem, telesnimi vajami (asane), dihalnimi vajami (pranajama) in meditacijo. Primeren je za vse, ne glede na starost in fizično pripravljenost.

Terapevtske dihalne vaje (pranajama): globoko sproščujoče jogijske tehnike, ki obnavljajo telo in um ter uravnovesijo levo in desno možgansko polovico. Izvajajo se sede na tleh ali na stolu.

Terapevtska meditacija: namenjena celostni sprostitvi, umiritvi, osredotočanju na notranjost, razvoju koncentracije in vizualizaciji. Meditacija je darilo za vsakega človeka in se lahko izvaja vse življenje.

Joga proti stresu: celovita sprostitev in učinkovit način obvladovanja stresa v sodobnem življenju. Vadba vključuje vaje iz jogijske tradicije, ki razvijajo sposobnost sprostitve in revitalizacije. Primerne so tudi za začetnike.

Jutranja joga: namenjena prebujanju, aktivaciji, gibanju in polnjen

O nas-integative-Maha-1

Vabimo vas, da se prijavite na diagnostični pregled v MAHA kliniko, kjer boste deležni
celovite terapije in podpore na vaši poti k boljšemu zdravju. 

Rezerviraj termin

Lokacija

Slovenska cesta 54,
1000 LJUBLJANA
SLOVENIJA

Kontakt

Tel. +386 51 248 888
info@maha.si

Delovni čas

Ponedeljek: 8:00 - 15:00
Torek: 8:00 - 15:00
Sreda: 8:00 - 15:00
Četrtek: 12:30 - 20:00
Petek: 8:00 - 13:30

Prijava na E-novice