INTEGRATIVNA MEDICINA MAHA DELUJE V OSRČJU EU


INTEGRATIVNA MEDICINA MAHA SE RAZPROSTIRA NA 500 M² V TRETJEM NADSTROPJU 14-NADSTROPNE STAVBE V SREDIŠČU LJUBLJANE, V OSRČJU EU.

Integrativno medicino Maha tvori 20 ljudi, ki delujejo na zdravstvenem, gastronomskem, koordinacijskem in podpornem delu. Poleg recepcije in ordinacij se najde tudi zeliščna lekarna s preverjenimi prehranskimi dopolnili in zasebno telovadnico. Le 5 minut oddaljen veganski bistro vas čaka z izjemno okusno bazično hrano, ki jo je odobril sam dr. Perko. Vaša pot se bo najverjetneje začela z obsežno biološko medicinsko in zobozdravstveno diagnostiko, pri kateri bo Dr. Perko uporabil mikroskopijo temnega polja, analizo avtonomnega živčnega sistema, panoramsko rentgensko slikanje zob in verjetno tudi zobni CBCT. Trajalo bo cca. 60 minut. Glede na ugotovitve vam bodo predlagali potrebne laboratorijske preiskave krvi, urina in blata. Pot boste nadaljevali z ajurvedskim zdravnikom, ki bo opravil preled iz zornega kota tradicionalne medicine. Skoraj poetično je dejstvo, kako se sodobna in tradicionalna medicina ujemata.

Kasneje se boste srečali z našim strokovnjakom za prehrano, s katerim boste pregledali vse podrobnosti vašega prehranjevalnega sloga. Dobili boste prehranska priporočila, ki podpirajo naše terapije in predvsem vaše telo in zdravje. Do zdaj je vsem že jasno, da vsaka prehrana ni primerna za vsakogar. Še isti dan ali morda naslednji dan boste dobili popoln pregled ugotovitev in predlogov za terapijo. Ko boste potrdili predlagani načrt, bo naš koordinator za terapije uredil vaš program in vaša pot do zdravja se bo začela.

500

dve nadstropji

20

zdravstvenih delavcev

11.000+

obravnavanih bolnikov

Naša vizija je, da boste lahko sami ohranili in povečali svojo notranjo moč in energijo. Vzpostavil bom ravnovesje na telesni, energijski, duševni in duhovni ravni ter na ravni medosebnih odnosov v svojem življenju. Naučili vas bomo, kako se povezati s svojimi notranjimi viri.
STIK Z NAMI

dr. Sebastjan Perko, doktor dentalne medicine
Strokovnjak za biološko zobozdravstvo, oralno kirurgijo in biološko medicino

Že od zgodnjega otroštva gojim močno naklonjenost naravi in globoko spoštovanje do dobrega počutja živih organizmov. Te vrednote, vključno s pomenom čiste vode, zdravega okolja in svetosti življenja, so sestavni del mojega značaja in ne zahtevajo prepričevanja ali zahtevnega dokazovanja. Že med srednjo šolo sem bil odločen, da se bom poklicno ukvarjal z ljudmi in njihovim telesnim zdravjem.
Skozi leta sem spoznaval različne kulturne in medicinske perspektive, aktivno sodelovanje na konferencah pa je razširilo moja znanstvena spoznanja tudi zunaj lokalnih meja. Ker zelo cenim osebno zdravje in dobro počutje, od leta 2013 dejavno prispevam k razvoju koncepta celostnega zobozdravstva na kliniki Maha. Ta prizadevanja sovpadajo z mojimi odločnimi željami iz otroštva in dopolnjujejo celostni pristop centra Maha ter prehransko usmerjenost bistroja Maha, ki sta skupaj namenjena spodbujanju zdrave prihodnosti za posameznike.

Moja študijska pot se je začela na Medicinski fakulteti v Ljubljani, ki sem jo dopolnil s poglobljenim raziskovanjem stomatoloških materialov med doktorskim delom na Mednarodni podiplomski šoli Instituta Jožef Stefan. Te raziskave so se končale z razvojem revolucionarne bioaktivne zmesi, ki je bila certificirana in predstavljena zobozdravstveni stroki tik pred globalno pandemijo. S temi izkušnjami in s spoznavanjem tradicionalnih medicinskih sistemov sem spretno kombiniral tradicionalne in sodobne pristope, da bi optimiziral zdravstvene rezultate.

Hvaležen sem za podporo svojih mentorjev in sodelavcev, kot tudi za prispevek naših mednarodnih partnerjev, zlasti v Švici, katerih dolgoletna zavezanost podobnim praksam zdravstvenega varstva je stalen vir navdiha in sodelovanja.

Jana Pahole, dr. med.
Specialistka internistične onkologije

Leta 2004 sem diplomirala na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Po opravljenem sekundariju in strokovnem izpitu sem s pohvalo zaključila specializacijo iz internistične onkologije. Kot specialistka sem delovala na področju zdravljenja limfomov in na oddelku za akutno paliativno obravnavo, kjer sem sodelovala pri postavitvi projekta Metulj (www.paliativnaoskrba.si). Sodelovala sem pri izvedbi številnih izobraževanj na področju paliativne oskrbe in zdravljenja različnih malignomov ter podporne terapije, ves čas sem bila vključena v sledenje smernicam in novostim pri zdravljenju limfomov. Ob delu sem se dodatno usposabljala v nenasilni komunikaciji po metodi Marshalla Rosenberga. Izobražujem se tudi na področju refleksoterapije. Maja 2022 sem pridobila naziv terapevt medicinske hipnoze. Zanima me področje karmične diagnostike, tako da se udeležujem vsakoletnih delavnic Marjana Ogorevca.

Svoje poslanstvo sem našla tudi v vlogi mame trem danes že skoraj odraslim otrokom. Svoj mir najdem v Naravi, navdih v glasbi, izziv v učenju tako tujih jezikov kot inštrumentov.

Erik Božič
Vodja projektov in organizator poslovanja

Sem bivši profesionalni kuhar z bogato mednarodno kariero. Skozi pandemično leto 2020 sem se postopoma začel umikati iz gostinstva in tako sem pristal v okviru financ ter organizacije posla. Izobraževalno ozadje imam v filozofiji ter ekonomiji, kar odlično nadgrajuje moj širok nabor kompetenc in znanj nabranih skozi različne delovne/podjetniške izkušnje. Temeljim na skromnosti, zato se tudi konstantno samo-izobražujem ter skrbim za širjenje obzorij. Rdeča nit moje kariere sta pojma trajnostno in zavedno, slednje skušam aplicirati na vse aspekte lastnega obstoja.

Moji glavni hobiji so sprehajanje v naravi, športanje ter raziskovanje in analiziranje finančnih trgov. Kliniki Maha sem se pridružil kot vodja projektov / organizator poslovanja., bdim tudi nad Bistro Maha, kjer delujem kot mentor kuhinji ter svetovalec

Jure Vraničar, ba. pth.
Specializant analitične psihoterapje in IAAP router

Sem specializant analitične psihoterapije (Jungovske psihoterapije), IIAP router in magistrand psihoterapevtske znanosti. Sem član slovenskega društva za analitično psihologijo (SZAP), mednarodne zveze za analitično psihologijo (LAAP) in aktivno sodelujem kot član upravnega odbora v Društvu za razvijanje čuječnosti.

Delam s posamezniki in izvajam globinsko psihoterapijo po principih Jungovske analize. Potovanje v globine lahko poveča samozavedanje, lahko pomaga najti prave odgovore na vprašanja, ki spreminjajo naša življenja in nas vodi v bolj prijetno življenje. Velik del mojega dela vključuje moške in ženske, ki se počutijo, da so obtičali v svojem
življenju ali so se znašli v primežu tesnobe, depresije, raznih zasvojenosti, izgorelosti, duševnih motenj ali imajo izzive v partnerskih odnosih.

Jungovska psihoterapija temelji na ideji, da je nezavedno naš največji in najmočnejši psihofizični element, s katerim se naučimo sodelovalnega odnosa. Ko povežemo zavedne in nezavedne elemente naše psihe zmanjšamo psihološko trpljenje in težave ter postanemo kreativni na svoj unikaten način.

Poleg procesa združevanja zavednih in nezavednih delov uma v Jungovski psihoterapiji, raziskujem tudi naš odnos do narave in kako s ponovno povezavo z naravo znova odkriti občutek celosti v sebi. Jung je ta arhetip celosti imenoval Sebstvo (Self).

V terapevtskem procesu vam zagotavljam strokovnost, zaupnost in anonimnost po zakonu o varstvu osebnih podatkov in sem zavezan etičnem kodeksu SZAP in IAAP.

Nenehno vlagam v svoj lastni proces samoodkrivanja in rasti skozi Jungovsko psihoanalizo, hkrati pa se dodatno izobražujem, poglabljam razumevanje Jungovske psihologije, igre s peskom (sandplay), čuječnosti…

Terapije izvajam v slovenskem, angleškem in srbo/ hrvaškem jeziku.

Aleksander Donaj
Diplomirani Manualni terapevt, osebni trener

Na področju športa sem se v zgodnji mladosti ukvarjal z borilnimi veščinami. Tri leta sem treniral Shito Ryu, Karate in še leto dni Jiu Jitsu. Nato me je prevzel alpinizem in pa tudi fitnes. Šolanje za naziv Alpinist sem zaključil leta 2002, ko sem opravil izpit v okviru Komisije za Alpinizem pri Planinski zvezi Slovenije. Leta 2005 pa sem pri Fitnes Zvezi Slovenije opravil izobraževanje za vaditelja fitnesa in skupinske vadbe. Ker sem želel nadgradnje praktičnih znanj, s področja treniranja, sem v letih, ki so sledila vpisal in zaključil še sledeča izobraževanja: v letu 2013 za osebnega trenerja pri organizaciji FISAF, trenerja STOTT Pilatesa in inštruktorja SPINNING vadbe, v letu 2015 za inštruktorja dvigovanja Kettlebell uteži ter nazadnje še za inštruktorja olimpijskega dvigovanja uteži pri evropski in slovenski zvezi olimpijskega dvigovanja uteži. Poleg naštetega sem registriran Inštruktor fitnesa pri
Fitnes Zvezi Slovenije in tudi vpisan v razvid strokovno izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu pri ministrstvu, pristojnemu za šport. Ker sem želel razširiti svoje znanje še na področje terapij, sem vpisal tri letni študij Manualne terapije pri Akademiji za Manualno terapijo v Ljubljani, ki sem ga zaključil leta 2019.

Pri odpravljanju težav mišično-skeletnega sistema pacientov torej združujem več kot l5 letne izkušnje in številna praktična znanja glede gibanja telesa, treniranja posameznikov in skupin ter skupek manualnih tehnik v okviru izvajanja Manualnih terapij. Slednja ne uporablja zdravil ali drugih invazivnih oblik zdravljenja, ampak uporablja kombinacijo različnih ročnih tehnik, ki omogočajo prepoznavanje in odpravljanje vzrokov za težave. Manualna terapija je učinkovita pri vrsti težav, med njimi so tudi bolečine v hrbtenici, sklepih, išias, vnetje živcev, težave z
gibljivostjo itd.

Osnovni cilj h kateremu stremim pri vsaki obravnavi je odprava neravnovesja, vplivanje na telo celostno in spodbujanje dolgoročnega zdravja. Ne glede ali gre za trening ali Manualno terapijo vsakega pacienta obravnavam kot celovito osebnost in se mu posvetim individualno. Pri vsakem izvedem strukturalno funkcionalni pregled in ocenjevanje statusa, na podlagi česar oblikujem terapevtski načrt. V kolikor tekom testiranja ugotovim, da za konkretni problem Manualna terapija ni ustrezni pristop, napotim pacienta k drugem zdravstvenemu delavcu.

Vaidya Ajil Kunhumbidukka Veettil
Ayu. med. spec., CBT, MSc znanosti o jogi, RAV (Splošna medicina)

Prvič sem prišel v Slovenijo leta 2017. Začel sem prakticirati ajurvedo v primorski regiji, na čudoviti obali Slovenije, v Portorožu. Tam sem dobil priložnost spoznati ljudi iz različnih držav, kot so Slovenija, Italija in Nemčija. Glavni izzivi, s katerimi sem se soočal med svojo poklicno potjo, so bili razumevanje življenja ljudi, kot so prehranske navade, življenjska rutina, dnevna rutina, sezonska rutina, delovna kultura, psihologija in klimatske spremembe. Kajti ajurvedsko medicina tem dejavnikom pripisuje velik pomen za celovito analizo osebe in holistično zdravljenje. To je bila odlična priložnost, da se naučim o različnih kulturah in ljudeh ter da uporabim ajurvedsko medicino za doseganje najboljših rezultatov. Med svojim sedemletnim potovanjem ajurvedske prakse v Sloveniji sem naletel na različna bolezenska stanja, ki so zahtevala holističen terapevtski pristop.

Nadi Pareeksha (metoda diagnostike s pulzom), eno najstarejših in tradicionalnih metod pregleda v ajurvedi, sem se naučil od svojega guruja (učitelja) dr. Jayanta Yeshwanta Deopujarija iz Nagpurja v Indiji. To holistično metodo pregleda uporabljam, da razumem osebo fizično, mentalno, čustveno in energetsko.

Zaključil sem fakulteto ajurvedske medicine na Univerzi Kannur ter podiplomsko diplomo in magisterij (MSc) iz znanosti o jogi na državni Univerzi Tamil Nadu. Prejel sem nacionalno štipendijo RAV, indijskega ministrstva AYUSH, v Kayachikitsi (splošna medicina). Zadnjih sedem let živim in izvajam ajurvedo v Sloveniji.

Biju Muthu
Ajurvedski terapevt

Sem ajurvedski terapevt s 15-letnimi izkušnjami in sem izjemno vesel, da sem del MAHA klinike. Delal sem v Indiji in v Evropi v različnih ajurvedskih centrih z izjemno izkušenimi zdravniki in vedno bolj in bolj nadgrajeval ajurvedsko terapevtsko znanje.

Dobro poznam vse terapije ajurvedske panchakarme (ajurvedska detoks terapija), masaže ayurvedske Kerale. ajurvedske masaže glave, obraza, vratu, hrbta in stopala. Poleg ajurvedskih masaž izvajam masaže globinskih tkiy, masaže s sadji, refleksologijo stopal, obrazne terapije in terapije s skodelicami. V veliko veselje mi je sodelovatiz
MAHA kliniko in deliti svoje znanje ajurvede, ki bo pripomoglo k vašemu zdravju.

Anže Zupančič, dipl. zn.
Diplomirani zdravstvenik

Sem zelo radovedna oseba, zato rad raziskujem in se učim.
Poskušam se izogniti coni udobja, odprt sem za nove izkušnje in pridobivanje novih spretnosti. Nekaj časa sem bil izven domačih meja, v Nemčiji in Franciji, kar je zame bila vznemirljiva izkušnja. Dobil sem priložnost odkrivanja novih kultur, jezika, spoznal sem dosti ljudi. Lahko rečem, da sem pridobil na osebni rasti.

Zame je zelo pomembno in mi veliko pomeni, če sem v okolju s prijetnimi, pozitivnimi, tudi ambicioznimi ljudmi. Že na tak način se počutiš kot član tima.

Ko ste del skupine, kjer se vsi podpirajo, si delijo znanje, si medsebojno zaupajo in podpirajo ter hkrati prizadevajo za skupne cilje, se počutite kot pomemben član skupnosti. To vam omogoča sodelovanje, motivacijo in spodbudo za dosego najboljših rezultatov. Za uspeh in zadovoljstvo v delovnem okolju je pomembno imeti okoli sebe ljudi, ki delijo enake vrednote in vizijo ter si prizadevajo za uspeh tima.

Lahko rečem, da gre v MAHA centru za pravo timsko delo, kjer se medsebojno podpiramo in hkrati motiviramo za doseganje svojih ciljev. Skupaj premagujemo izzive, dosegamo cilje in vrhunske dosežke, kar vse prispeva k občutku izpolnjenosti in uresničitvi sanj na delovnem mestu.

Vesel sem, da se član izjeme ekipe MAHA.

Nace Novak
Zdravstveni tehnik

Ze od malih nog imam velik čut do sočloveka. Vedno rad pomagam ljudem in jih s svojo energijo dvigam. Večino svojega življenja sem posvetil plesu in odnosom z glasbo. Sem »freestyle« plesalec in pedagog, kar pomeni, da se ukvarjam z gibalno improvizacijo. Veliko sem gostoval v tujini na različnih dogodkih in delavnicah. Z leti sem
pridobil toliko znanja, da zadnje tri leta redno poučujem ljudi po Sloveniji in v tujini. Od otrok pa vse do njihovih staršev, začetnikov, do ljudi, ki ples jemljejo zelo resno. V veselje mi je delati z ljudmi in videti nasmejane. zadovoljne obraze. Leta 2018 sem uspešno zaključil šolanje kot zdravstveni tehnik. V času šolanja sem se
rečeval z različno bolnimi ljudmi. Njihove zgodbe in stanja so mi v veliki meri odprli oči za življenje. Zavedal sem se, kako pomembno je ohranjati zdravo telo na fizični in psihični ravni.

Moj cilj je, da se z dnevom v dan izboljšujem in napredujem. Vsak dan želim biti boljša različica sebe in Ustna Medicina mi omogoča prav to! Na Maha kliniki se vsak dan srečujem s težkimi izzivi, ki jih z veseljem rešujem, saj je rezultat zadovoljen, nasmejan človek. V čast mi je delat poleg izjemnih terapevtov in prijetnih sodelavcev, ki me vsak dan motivirajo in izboljšujejo.

Petra Valič
Receptorka

Moj življenjski moto je »Ne naredi tistega, kar ne bi želel, da drugi naredijo tebi«. Moja želja je pristopiti k človeku s sočutjem in razumevanjem. Predvsem delujem na način kot bi želela, da bi mene obravnavali kot pacientko.

Vsi smo povezani in nikoli ne veš kdaj se boš znašel v koži in situaciji drugega.

Špela Jerič
Receptorka

Sem študentka naturopatije, po izobrazbi diplomirana upravna organizatorka, z veseljem do življenja in novih izzivov. Devetletna izkušnja bivanja v Španiji mi je prinesla nove poglede in energijo, ki me je za vedno zaznamovala. Živim z načelom lahkotnosti in intuicije, ki me v prostem času popelje tudi med oblake z mojo drugo (padalsko) družino.

LOKACIJA INTEGRATIVNE MEDICINE IN ZOBOZDRAVSTVA MAHA.

POT DO NAŠEGA OBJEKTA, KI SE NAHAJA V MIRNEM IN GOSTOLJUBNEM MESTU LJUBLJANA, SE ZAČNE NA ENEM OD BLIŽNJIH MEDNARODNIH LETALIŠČ: BENETKE, TREVISO, LJUBLJANA ALI ZAGREB. VSAKO OD TEH LETALIŠČ PONUJA EDINSTVENO POTOVALNO IZKUŠNJO IN PRIROČEN DOSTOP DO LJUBLJANE.

1.⁠ ⁠Letališče Benetke Marco Polo (VCE): Nahaja se v Italiji in je eno najbolj obremenjenih v regiji. Iz Benetk se lahko podate na slikovite poti v Slovenijo. Pot do Ljubljane običajno traja približno 2,5 ure.

2.⁠ ⁠Letališče Treviso (TSF): Treviso, ki je prav tako v Italiji in je manjše od beneškega letališča, ponuja prijetno in učinkovito potovalno izkušnjo. Čas potovanja v Ljubljano je podoben času potovanja iz Benetk.

3.⁠ ⁠Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU): Glavno slovensko mednarodno letališče je priročno blizu vaše končne destinacije. Nahaja se le približno 25 kilometrov od Ljubljane in ponuja kratko in udobno pot do mesta.

4.⁠ Letališče Franja Tuđmana Zagreb (ZAG): To letališče se nahaja na Hrvaškem in je nekoliko bolj oddaljeno, saj pot do Ljubljane traja približno dve uri.

Po prihodu na katero koli od teh letališč imate na voljo dve možnosti za nadaljevanje poti v Ljubljano:

⁠Storitve taksi službe: Na voljo je na vseh letališčih in omogoča neposreden in zasebni prevoz do Ljubljane. Čeprav je ta možnost dražja, zagotavlja udobje, zlasti če potujete s prtljago ali v skupini.

⁠Storitve prevoza z letališča GoOpti: Priljubljena in cenovno ugodna izbira za potnike. GoOpti ponuja vnaprej rezervirane skupinske ali zasebne prevoze v Ljubljano. Gre za zanesljivo storitev, ki se lahko prilagodi vašemu urniku ter je znana po svoji točnosti in udobju.

Izbira pravega letališča in načina prevoza lahko bistveno vpliva na vaše doživetje potovanja. Vsako letališče ima svoje edinstvene prednosti, izbira pa je v veliki meri odvisna od vaših potovalnih želja, proračuna in časa, ki ga želite porabiti za potovanje. Dobrodošli v Sloveniji. Veselimo se vašega prihoda v kliniko integrativne medicine in zobozdravstva Maha.

MAHA
Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, Slovenija, Europe

Tel. +386 51 248 888
e-pošta: info@maha.clinic

Pon, tor, sre: 8:00 – 15:00
Čet: 12:30 – 20:00
Pet: 8:00 – 13:30

© Avtorske pravice 2024 – Maha / izdelava strani visualbraingravity