STOPNJA DEDIFERENCIACIJE 6 JE ZADNJA STOPNJA, PRI KATERI JE GENSKI MATERIAL CELIC POŠKODOVAN IN PRIDE DO NOVE RASTI (RAKA).


ČE BOLNIKI ŠE VEDNO NE UKREPAJO S STRATEGIJO INTEGRATIVNE MEDICINE, KOPIČENJE ŠKODLJIVIH DEJAVNIKOV, IMENOVANIH TUDI »ODPADKI«, POŠKODUJE GENSKI MATERIAL CELICE IN MOČNO PRIZADENE MEHANIZME CELIČNEGA DIHANJA.

OKSIDATIVNI PROSTI RADIKALI POVZROČAJO ŠKODO NA ORGANIH IN POVEČUJEJO NJIHOVO DISFUNKCIJO IN DEGENERACIJO TKIVA. CELIČNO DIHANJE NI VEČ OKSIDATIVNO, AMPAK SE SPREMENI V FERMENTACIJO, TJ. WARBURGOV UČINEK.

Med diagnoze, ki spadajo v to skupino, spadajo načeloma vse oblike raka. Še zlasti na tej stopnji sodelujemo z našo partnersko kliniko iz Švice, Biomedicine Sonnenberg, ki ima veliko izkušenj na področju integrativne onkologije, in skupaj smo zelo uspešni.

INTEGRATIVNA ONKOLOGIJA IMA ŠIRŠE STRATEGIJE TERAPIJ in GREDO SKUPAJ S KLASIČNIMI TERAPIJAMI.

Na tej stopnji morajo biti terapije skrbno načrtovane, poleg vseh razlag iz prvih petih stopenj pa je na stopnji 6 obvezna tudi doslednost pri odstranjevanju kroničnih žarišč. Sem spadajo parodontalna bolezen, »mrtvi« zobje, kovine v ustni votlini in vse brazgotine po telesu. Ključnega pomena je delovanje črevesnega mikrobioma, saj 80 % imunskega sistema raste v stenah črevesja. Integrativna onkologija ponuja vrsto neposrednih protitumorskih snovi in posebnih krvnih testov za preizkušanje učinkovitosti kemoterapevtskih sredstev in sredstev integrativne medicine proti raku, da bi bile terapije čim bolj učinkovite. Vse druge strategije so v bistvu enake kot pri prejšnjih stopnjah, saj mora telo še vedno razbremeniti nakopičenih odpadnih snovi.

Ta stopnja je končna posledica neuspešnega nadzora kopičenja eksogenih in endogenih škodljivih dejavnikov. Prosti radikali še naprej povzročajo motnje v delovanju organov in degeneracijo tkiva. Celična presnova ni več oksidativna fosforilacija, ampak se spremeni v »fermentacijo«, kar pomeni »dihanje« na celični ravni. Dediferencirane celice se nato sprostijo v krvni obtok. Na splošno se moramo na tej stopnji zavedati, da so se močno zmanjšale energijske zaloge organizma ter njegova sposobnost uravnavanja.