STOPNJA DEGENERACIJE JE ZAZNAMOVANA Z GLOBLJIMI ZNOTRAJCELIČNIMI ŠKODLJIVIMI DEJAVNIKI, KI JIH SPREMLJA ZMANJŠANO DELOVANJE CELIC.


CELICE SO ŽE MOČNO POŠKODOVANE. KLJUČNEGA POMENA JE OBNOVA CELIČNE MEMBRANE, ENCIMOV, PREOSTALIH BELJAKOVIN IN GENSKEGA MATERIALA.

SPUŠČAMO SE ČEDALJE GLOBLJE. ANATOMIJA ORGANOV IN NJIHOVA FUNKCIJA JE VSE BOLJ IN NEPOPRAVLJIVO POŠKODOVANA. OBNOVITEV CELIČNE MEMBRANE, ENCIMOV, PREOSTALIH BELJAKOVIN IN GENSKEGA MATERIALA JE KLJUČNEGA POMENA ZA PREPREČITEV PREHODA V NASLEDNJO NAJBOLJ NEŽELJENO STOPNJO 6.

Če terapevtsko načrtovano razstrupljanje z drenažo v kombinaciji z restitucijskimi terapijami ni izvedeno in se uporabljajo le zaviralna zdravila, se zgradba organov in njihovo delovanje vedno bolj in nepopravljivo poškodujeta.

Tipične diagnoze v stopnji 5 so dermatozne bolezni, vključno z luskavico, parodontalna bolezen, atrofični rinitis, Parkinsonova bolezen, Alzheimerjeva bolezen, ALS, degeneracija makule, glavkom, Addisonova bolezen, KOPB, Chronova bolezen, ulcerozni kolitis, Hashimotova bolezen, sklerodermija, osteoporoza, artroza, ankilozirajoči spondilitis, miokardni infarkt itd.

POSTOPKI ZA ZAŠČITO IN POPRAVLJANJE GENETSKEGA IN NEGENETSKEGA MATERIALA CELICE

Terapije se nadaljujejo v smeri aktivacije splošnih telesnih obrambnih mehanizmov, da se z nevroterapijo, homeopatijo, zelišči, ozonoterapijo, akupunkturo itd. doseže učinkovita reaktivna stopnja 1 in 2. Pri ciljni antioksidativni terapiji, o kateri smo pisali drugod, se na tej stopnji še naprej proizvajajo reaktivne kisikove vrste. Aktivacija drenaže organov in zunajceličnega matriksa v mikroskopskem svetu pomeni drenažo celic s posebnim ortomolekularnim razstrupljanjem, zeliščno savno, drugimi medicinskimi ajurvedskimi tehnikami, hidroterapijo debelega črevesa ali klistirji itd. Potrebno je povečati membranski potencial, ker se ta ob poglabljanju bolezenskega stanja znižuje, z alkalnimi minerali, kot so magnezij, kalij, kalcij, in tudi z esencialnimi maščobnimi kislinami. Med številnimi terapevtskimi pristopi je v tem primeru izredno učinkovit Papimi. Tudi v tem primeru je treba posebno pozornost nameniti uporabi zaviralnih farmacevtskih sredstev ter pametnemu in skrbnemu prilagajanju odmerjanja. Med obravnavo je treba predpisati in načrtovati ortomolekularno strategijo. Kot vedno je najpomembnejši del, nad katerim imate kot bolnik popoln nadzor, poskrbeti za ustrezno hidracijo in zmanjšati antigensko in toksično obremenitev s prehrano.

V celicah prihaja do nenehnih degenerativnih poškodb, ki vplivajo na genetske in druge zgradbe, kot so membrane, encimi, preostale beljakovine itd. Neizogibno kopičenje toksinov se nadaljuje, kar se s kroničnim vnetjem samo še povečuje. Na tej stopnji lahko rečemo, da toksini zaradi impregnacije žlez povzročajo hormonsko neravnovesje in zmanjšano sposobnost imunomodulacije. Na koncu se obrambni mehanizem telesa v smislu vnetja in celic tako zavre, da pride do razmnoževanja anomalnih celic. Na tej stopnji so možne izboljšave, vendar lahko rečemo, da popolna ozdravitev morda ne bo mogoča niti z integrativnim pristopom. Vendar je s sodobnim povezovanjem vseh medicinskih znanj in dolgotrajnim zdravljenjem vse mogoče. Poudarek je vedno na podpori delovanja celic in izboljšanju prizadetih funkcij. Tudi tu ne smemo pozabiti na ustrezno ustno higieno, o kateri je govora drugje. Celična podpora se načrtuje na podlagi diagnostike, glavni cilj pa je povečati proizvodnjo energije ATP z vitamini, zelišči, homeopatskimi in podpornimi terapijami, kot so lokalna radiofrekvenčna hipertermija z ionsko indukcijsko terapijo Papimi in številne druge. Na ta način celice dobijo osnove za povrnitev svoje specifične funkcije in sposobnosti izločanja stranskih produktov presnove in strupenih snovi.