Ghee je prečiščeno maslo, pridobljeno iz kakovostno ekološki pridelanega kravjega mleka. Nastane s postopkom kuhanja pri nizki temperaturi, s čimer se odstrani voda in grobe mlečne snovi, ter je tako pridobljeno okusno in dišeče olje .
Znano je da Ghee maslo velja za hranilno zelo dobro in zdravilno maslo. V ayurvedi se to prečiščeno maslo zelo ceni zaradi svojih zdravilnih lastnosti ter ga ayurveda uvršča na sam vrh živil, ki vsebujejo maščobe. Ghee je čisto in zdravilno živilo, ne vsebuje nečistoč, ki so ponavadi prisotne v maslu.
Sestavine: kuhano maslo Ghee (100%) iz ekološkega kravjega mleka, ekološki brahmi v prahu.
Če želite obdržati prvinsko kakovost na dolgi rok, hranite izdelek v hladilniku. Sicer pa je priporočljivo hraniti pri temperaturi med 5 in 25 stopinj celzija.
Ghee vsebuje nasičene in nenasičene maščobne kisline. Ne glede na nasičene maščobe, ghee zmanjšuje raven škodljivega holesterola v telesu. Ne vsebuje kazein in laktoze, zaradi česa je primeren za osebe, ki so alergične na mleko. Ne vsebuje sol, sladkor, arom ali konzervansov.